Закарпатський десерт "Баунті"
Готую закарпатський, надзвичайно смачний десерт "Баунті". Рецепт простий, а інгредієнти легко доступні. Тісто виходить просто неперевершеним! Ось складники: **Шоколадне тісто:** - 6 яєць - 120 г цукру - 80 г борошна - 2 ст. л. какао - 8-10 г розпушувача **Кокосова начинка:** - 100 г кокоса - 4 білка - 200 г цукру **Крем:** - 4 жовтки - 400 мл молока - 1 пакетик ванільного пудингу (40 г) - 180 г цукру - 250 г вершкового масла **Глазур:** - 75 мл води - 100 г цукру - 1 ч. л. розчинної кави - 100 г вершкового масла - 4-5 ст. л. какао - 1 ст. л. горілки (для блиску) **Приготування:** Для шоколадного тіста потрібно збити білки до міцної піни, поступово додаючи цукор, до отримання стійких піків. Далі вводимо яєчні жовтки та збиваємо до однорідності. Потім, в три етапи, просіюємо борошно, розпушувач і какао, дбайливо перемішуючи лопаткою або ложкою до однорідної консистенції.
### Кокосова начинка Спочатку збиваю білки міксером до отримання густої піни, поступово вводячи цукор, поки не досягну стійких піків. Додаю кокосову стружку і обережно перемішую лопаткою. У форму розміром 30 на 36 см укладаю пергамент, заливаю шоколадне тісто та рівномірно розподіляю його. Ложкою хаотично викладаю кокосову начинку, не намагаючись її розрівняти. Випікаю в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 35 хвилин. ### Крем Останній жовток, що залишився після приготування тіста, змішую з молоком. Окремо розводжу трішки молока з ванільним пудингом і цукром, добре перемішую. Через сито проціджую цю суміш в молочно-жовткову масу. Ставлю на вогонь і, постійно помішуючи, доводжу до загустіння. Накриваю харчовою плівкою в контакт і залишаю охолоджуватися до кімнатної температури. Далі збиваю м’яке вершкове масло міксером і акуратно вводжу заварний крем, збиваючи до однорідної консистенції. Коли крем готовий, викладаю його на охолоджений корж і вирівнюю. ### Глазур Змішую воду, цукор та розчинну каву, довожу до кипіння, потім знімаю з вогню. Додаю масло і какао, ретельно перемішую до однорідності. Якщо бажаєте, для блиску можна додати трішки горілки. Поливаю шоколадом пляцок і прикрашаю на свій смак — я посипала кокосовою стружкою. Залишаю в холодильнику на всю ніч для застигання шоколаду. Смачного чаювання! woman24.kyiv.ua