Як приготувати вишуканий десерт на основі шоколадного бісквіта: для справжніх поціновувачів смаку.
Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, як приготувати смачний десерт з ягід, политий сиропом та шоколадом.
Переможниця та екс-суддя шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська запропонувала свій варіант солодкого десерту з ягодами та шоколадом.
Цей десерт, незважаючи на простоту приготування, виглядає ефектно і подарує справжню насолоду кожному гурману.
У ємності поєднайте шоколад, молоко та вершкове масло, потім розтопіть суміш у мікрохвильовці до отримання гладкої консистенції. Просійте борошно, какао-порошок і розпушувач, після чого додайте невелику кількість солі.
Розмістіть тісто у формах, заповнюючи їх наполовину. Випікайте у мікрохвильовій печі протягом 3 хвилин або в духовці при температурі 165 °C впродовж 12-15 хвилин. Коли бісквіт буде готовий, дайте йому охолонути, а потім розламайте на дрібні шматочки.
У каструлі з товстим дном насипте цукор і розігрівайте його, поки він не перетвориться на темно-коричневу карамель. Тим часом у іншій каструлі підігрійте вершки.
Введіть вершкове масло в карамель, після чого, поступово помішуючи, вливайте гарячі вершки тонкою цівкою. Продовжуйте варити до досягнення однорідної консистенції, потім зніміть з плити і дайте охолонути.
У контейнер помістіть прошарок збитих вершків, після чого розкладіть шматочки бісквіту, збризніть карамельним соусом і додайте кілька малинових ягід. Повторіть ці шари ще раз. Завершіть страву, прикрасивши її залишками ягід, і подавайте до столу.
Нагадаємо, "Майстер Шеф" Глинська поділилася простим рецептом домашніх сосисок.
За інформацією Politeka, учасниця "Майстер Шеф" Єлизавета Глинська поділилася рецептом, який дозволить приготувати сирники ще більш смачними.