Рецепт шарлотки з яблуками — як створити смачний яблучний пиріг | Кулінарні новини | FoodOboz

Шарлотка є класичним французьким десертом, з приготуванням якого зможе впоратися навіть малеча. Підготовка займає всього кілька хвилин, а після випікання ви отримаєте відмінний ласощі, яке стане чудовим компаньйоном до чашки кави або чаю.

Але деколи хочеться урізноманітнити звичний десерт та додати до нього нові смаки. Як найкраще це зробити, в Instagram показав фудблогер з ніком o gorodnik. Нове бачення цієї страви не залишить нікого байдужим.

Інгредієнти для шарлотки

Складові для приготування соусу.

Спосіб приготування шарлотки

1. Очищаємо яблука і поміщаємо їх у холодну воду з додаванням лимонного соку.

2. Збиваємо яйця з цукром за допомогою міксера протягом 5-7 хвилин, поки не утвориться повітряна піна.

3. Змащуємо форму вершковим масло та присипаємо коричневим цукром.

4. Ріжемо яблука на кубики.

5. Просіюємо сухі інгредієнти через сито, а потім поступово додаємо їх у два етапи до збитих яєць з цукром, акуратно перемішуючи до отримання однорідної маси.

6. У форму покладіть половину яблук, присипте їх меленим корицею, потім залийте половиною тесту. Далі розмістіть ще один шар яблук з корицею і накрийте рештою тіста. Обережно розкладіть горішки зверху.

7. Випікання здійснюється протягом 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.

Метод виготовлення соусу

1. Змішайте молоко з вершками в сотейнику та доведіть їх до кипіння.

2. У глибокій мисці за допомогою вінчика ретельно змішайте жовтки з цукром, крохмалем та ванільним цукром.

3. Додайте гарячу молочну суміш до жовтків, потім процідіть все назад у сотейник і нагрівайте до кипіння.

4. Прокип’ятіть соус протягом 15 секунд після того, як він закипить, і подайте його на стіл гарячим, або дайте охолонути перед подачею.

5. Якщо соус сильно застигне Взбийте його легенько виделкою або міксером або додайте трішки молока.

На OBOZ.UA є й інші рецепти шарлотки:

Related posts