Звичайний бутерброд став справжньою розкішшю: як змінилися ціни на сири та ковбасні вироби.
В українських супермаркетах спостерігається незначне зниження середніх цін на твердий сир та певні види ковбаси, проте в цій категорії також зафіксовано випадки подорожчання. Інформацію про витрати на інгредієнти для приготування бутербродів можна знайти на порталі "Мінфін".
Ціни на продукти харчування коливаються досить швидко, зазвичай у напрямку підвищення. Проте, незважаючи на прискорену інфляцію, іноді можна натрапити на вигідні пропозиції. Але в загальному контексті вони залишаються малозначними.
Середня ціна на твердий сир "Звени Гора голландський 45%" раптово зменшилася з 480,44 до 438,50 гривень за кілограм. Проте в окремих магазинах вартість цього продукту може сягати 520 гривень, що робить його малодоступним для багатьох споживачів.
Водночас сир твердий "Комо традиційний 50%" у середньому продається по 440,38 гривні за кілограм. Якщо порівнювати із жовтнем, то цінник знизився приблизно на 9 гривень.
Копчена ковбаса "Алан Брауншвейська" стала доступнішою: її вартість знизилася з 912,28 до 805,50 гривень за кілограм. Однак у деяких магазинах ціна може досягати 940 гривень. А ось копчена ковбаса "Глобине" у вигляді салямі, яка проходить варіння та копчення, подорожчала — з 111,81 до 127,09 гривні за упаковку вагою 460 грамів.
Одночасно спостерігається помітне підвищення цін на варену ковбасу. Середня ціна на ковбасу "Алан докторська" зросла з 373,63 до 424,71 гривні за кілограм. Варена ковбаса "Глобине докторська" піднялася в ціні приблизно на 7 гривень і наразі в середньому коштує 294 гривні за кілограм.
Інформаційний портал Знай раніше інформував про зростання цін на яйця та курятину: як зміняться ціни в найближчому часі.
Наш портал також повідомляв, що нові ціни на м’ясні продукти спонукають українців обирати вегетаріанський спосіб життя: які ж товари зросли в ціні найбільше.