Осінній грибний салат від Лілії Цвіт: кулінарна витвір, що додасть шарму вашому святковому столу.
Відома фудблогерка з Львова, Лілія Цвіт, яка нещодавно поділилася рецептом економного сніданку для всієї родини, тепер розкрила секрет приготування святкового салату з грибами.
Щоб приготувати цей салат, вам знадобиться розбірна форма. Якщо у вас її немає, не біда! Можете використати кулінарні кільця або ж викласти салат у прозору салатницю, щоб елегантно продемонструвати його шари.
Спершу треба приготувати соус до салату. Для цього у майонез додати пропущений через прес часник, подрібнений кріп, сіль і ретельно перемішати.
Потім треба підготувати інгредієнти для салату з грибами. Для цього попередньо відваріть круто яйця, прокип'ятивши їх десять хвилин. Потім остудіть їх, почистьте і натріть на дрібну терку. Печериці треба дрібно нарізати та покласти в розігріту з олією сковороду. Цибулю почистьте, подрібніть і додайте до грибів. Смажте, помішуючи, до готовності, близько 10-15 хвилин. Копчене куряче філе наріжте невеликими кубиками. Сир натріть на тертку з середніми отворами.
Далі потрібно сформувати салат. Для цього на дно роз'ємної форми з діаметром 18 см покладіть натерті яйця, вирівняйте їх і намажте соусом. Наступним шаром стануть обсмажені гриби, які також слід змастити соусом. Потім викладіть шматочки курячого філе і знову намажте соусом. Завершіть салат, посипавши його тертим сиром.
Потім салат потрібно дати настоятися. Для цього закривають контейнер харчовою плівкою і розміщують його в холодильнику на 3-4 години, щоб він добре просочився.
Наступним кроком є оформлення салату. Після цього акуратно зніміть роз'ємну форму, а краї салату змастіть соусом. Для декору використовуйте солону соломку, щільно укладаючи її у вигляді бортиків. На завершення, розмістіть зверху мариновані опеньки і декілька гілочок кропу. Смачного!
Нещодавно талановита блогерка з привабливим голосом поділилася рецептом салату "Грибна галявина".