Хрусткі та запашні огірки на зиму з додаванням смородини: рецепт з оцтом і без нього.
Малосольні огірки з чорносмородиновим акцентом подобаються всім без винятку - їхній смак просто неперевершений.
Численні господині готують огірки на зиму з додаванням смородини, адже така закуска завжди користується популярністю та швидко зникає зі столу. Консервація огірків з листям смородини подобається як дорослим, так і дітям. УНІАН пропонує вам перевірені рецепти для приготування цієї смачної страви.
Ягоди додадуть цікаву нотку кислинки до смаку, тож використання оцту не є обов'язковим.
Склад для приготування на дволітрову банку:
Зафіксуйте, як слід правильно заготовити огірки зі смородиною червоного кольору, дотримуючись цього рецепту.
Огірки викласти в таз, залити холодною водою і залишити на 3-4 години. Банки простерилізувати, викласти туди кріп, часник, чорний перець і 1\3 від загальної кількості смородини. Потім додати промиті огірки, чергуючи їх із ягодами. Наприкінці додати насіння гірчиці і смородину, що залишилася. Залити окропом, накрити кришкою, залишити на 10-15 хвилин. Перелити рідину в каструлю, якщо її недостатньо - додайте води. Всипати сіль і цукор, довести до кипіння так, щоб усі сипучі інгредієнти розчинилися. Наприкінці залити готовим маринадом огірки зі смородиною червоною, закатати кришками і прибрати на зберігання.
Якщо закатувати огірки з чорною смородиною правильно, то вони здатні не тільки злегка змінити смак, а й колір - ягоди "віддають" овочам усі свої корисні властивості.
Інгредієнти на півлітрову банку:
Запишіть, як приготувати огірки зі смородиною на зиму, керуючись цим рецептом.
Перш ніж почати, ретельно очистіть банки та простерилізуйте їх. На дно кожної банки покладіть кріп та нарізаний часточками часник. Потім акуратно розмістіть вимиті огірки, залишаючи простір для ягід (можна заздалегідь замочити овочі в холодній воді на 3-4 години для досягнення хрусткості). Засипте ягоди до верху банки, заливаючи все окропом. Накрийте банки металевими кришками й дайте постояти 10-15 хвилин. Після цього злийте рідину в каструлю, додайте гвоздику, перець, сіль і цукор. Доведіть до кипіння, варіть 5 хвилин, а потім вимкніть вогонь і додайте оцет.
ВАЖЛИВО: якщо додати оцет під час кипіння води, то отримаєте пишну піну - вона вам не потрібна.
Приготовлений маринад слід оперативно влити в огірки, закрити їх кришками і помістити на зберігання.