Чому жовтіє зелень на підвіконні?
Вирощування зелені на підвіконні — це досить проста задача. Проте, іноді після того, як з'являться перші сходи, розвиток кропу або петрушки може призупинитися. Рослинки можуть почати в'янути, висихати й навіть гинути.
Швидше за все, рослинам не сподобалися створені умови на городі у міській квартирі.
Ось кілька порад, як запобігти помилкам та успішно виростити зелень на своєму підвіконні.
Город на підвіконні потрібно розвивати з розумом, інакше сходи будуть тонкими і ламкими, швидко зав'януть і загинуть.
Причини невдач у вирощуванні рослин можуть бути пов'язані з вибором насіння. Важливо звертати увагу на те, що короткий світловий день може негативно вплинути на рослини. Тому варто обирати такі сорти зелені, які здатні витримувати ці умови, а також сухе повітря. У таких ситуаціях не повинно виникати труднощів із вирощуванням руколи, гірчиці, шпинату або крес-салату, але потрібно обирати ранньостиглі варіанти.
Щільність посадки. Провівши посів дуже густо, можна спровокувати дефіцит світла та живлення. Не покращить ситуацію погана вентиляція, а в таких умовах розвиток прикореневої гнилі не забариться.
Невірний режим поливу. Перезволоження ґрунту негативно впливає на стан розсади. У цей період коренева система молодих рослин розвивається недостатньо, тому вони гостро реагують на зайву вологу. Рекомендується здійснювати полив лише після того, як верхній шар ґрунту висохне. Варто також позбавлятися від надлишків води, які скупчуються в піддоні.
Вологість повітря. У зимовий період повітря в приміщенні зазвичай стає занадто сухим, тому корисно періодично обприскувати рослини, наприклад, раз на два дні. Іншим простим рішенням може бути розміщення відкритих контейнерів з водою поруч із рослинами.
Якщо усунути ці недоліки, то на протязі року не буде жодних труднощів з вирощуванням зелені у домашніх умовах.