Чи варто використовувати фольгу для накриття курки в духовці: думка кулінарного експерта про виняткову ситуацію.

На думку Клаудії Аларкон, курку можна придбати в магазині, проте приготування її вдома є простим і корисним процесом.

Традиційна смажена курка — це одна з найсмачніших страв, яка не залишить байдужим жодного гурмана. Хоча її можна швидко придбати в найближчому супермаркеті, приготувати таку курку вдома не лише легко, а й корисно. Крім цього, вона надзвичайно універсальна, адже поєднується з безліччю смаків та гарнірів, що робить її ідеальним вибором для вашої вечері. Про це пише TastingTable.

Кулінарна експертка Клаудія Аларкон поділилася порадою, з якою часто стикаються домашні кухарі під час запікання курки: як домогтися того, щоб м'ясо стало соковитим, а шкірка - апетитною та хрусткою? Відповідно до її рекомендацій, якщо шкірка починає темніти до того, як м'ясо повністю приготувалося, просто накрийте курку, поки вона не буде готова. Це правило застосовується як для цілого птаха, так і для шматочків.

За словами фахівчині, найкращий спосіб визначити, коли курка повністю готова, - використовувати простий цифровий термометр для м'яса, коли внутрішня температура досягне принаймні 74 градусів С:

Проте, якщо ви зауважили, що шкірка має бажаний коричневий відтінок, а температура м'яса залишається недостатньою, накрийте сковороду кришкою або легенько закрийте її фольгою, щоб уникнути підгоряння шкірки.

При цьому, за словами експертки, ідеальна температура для смаження цілої курки становить від 163 до 232 градусів С.

Якщо ви насолоджуєтеся куркою зі шкіркою, спершу розігрійте духовку до температури 204-218 градусів і готуйте протягом 15 хвилин. Потім зменшіть градуси до 177 і продовжуйте приготування, поки термометр не покаже 74-79 градусів. Якщо шкірка виглядає апетитно, але температура все ще недостатня, накрийте курку. Якщо ж вам не принципово, щоб шкірка була надто хрусткою, спробуйте повільне приготування курки при 149 градусах протягом двох з половиною годин, щоб отримати надзвичайно соковите і ніжне м'ясо. У будь-якому разі важливо контролювати процес приготування, щоб за потреби накривати курку і запобігти її підгорянню, - радить Аларкон.

Головна кухарка представила оригінальний рецепт смачної пасти, приготованої в мультиварці. Це відмінне поєднання курячого м'яса та сиру. Варто зазначити, що приготування такої пасти займе більше часу, ніж на традиційній сковороді.

УНІАН також ділився рецептом смачного кавового торта від Мері Беррі. Експерт зазначила, що ключовим моментом у приготуванні є якість кави, яку ви оберете для цього десерту.

Related posts