4 причини включити гарбузове насіння у свій раціон для покращення здоров'я
24 Канал, посилаючись на Cleveland Clinic, ділиться інформацією про інші переваги насіння для здоров'я та дає поради, як правильно інтегрувати його в своє харчування.
До теми Які сири їсти, щоб не підвищувати рівень холестерину
Завдяки високому вмісту білка та поживних компонентів, що виконують функцію антиоксидантів, насіння сприяє зміцненню організму й захисту від різних хвороб.
Дослідники вважають, що дієта, насичена насінням гарбуза, може володіти властивостями, які допомагають у боротьбі з діабетом і раковими захворюваннями.
У нещодавньому дослідженні вчені виявили, що поєднання гарбузової та пальмової олії може бути ефективним для зменшення гіперактивності сечового міхура та уповільнення прогресування гіперплазії передміхурової залози - стану, який призводить до ускладнень сечовипускання.
Гарбузове насіння може суттєво знизити ризики розвитку високого кров'яного тиску, серцевих хвороб та підвищеного цукру в крові. Цей позитивний вплив обумовлений його багатим складом поживних речовин, таких як магній, цинк та омега-кислоти. Фахівці радять додавати гарбузове насіння до щоденного меню як можливий засіб для покращення роботи серцево-судинної системи та контролю рівня глюкози в крові.
Гарбузове насіння містить триптофан - амінокислоту, яка допомагає заснути та лишатися у цьому стані. Тут також допомагають цинк і магній.